Nood aan een sportmassage? Last van rugklachten? Neem dan snel contact op.

DEEP TISSUE

Wanneer je klachten niet kunnen worden opgelost door een klassieke ontspanningsmassage of Zweedse massage, dan kan een deep tissue massage (bindweefselmassage) uitkomst bieden. Tijdens een deep tissue massage wordt er namelijk meer druk op pijnlijke plekken uitgeoefend waardoor ook diepe knopen en blokkades kunnen worden opgeheven. Dit is zeker niet altijd prettig, maar zorgt op de lange termijn gegarandeerd voor het gewenste resultaat. Even de tanden op elkaar dus!

De deep tissue massage is een massagevorm die wordt gebruikt om chronische spierspanning en andere blessures te verhelpen. Hoewel sommige grepen hetzelfde zijn als die van tijdens de Zweedse massage, zijn ze langzamer en wordt er meer druk uitgeoefend op probleemgebieden. De masseur kan hierbij ellebogen, onderarmen, vingers en knokkels gebruiken om diepe verklevingen te verhelpen. Deze verklevingen kunnen pijn en ontstekingen veroorzaken en kunnen bovendien zorgen voor belemmering tijdens het bewegen met als gevolg een stijve nek, rugpijn, stramme benen of pijnlijke schouders.

"Er zijn veel problemen die behandeld kunnen worden met een deep tissue massage, waaronder een whiplash, chronische spanning, slechte houding, ischias, sportletsel of spierspasmen"

IS DE DEEP TISSUE MASSAGE GESCHIKT VOOR MIJ?

Een deep tissue massage richt zich meestal op een specifiek probleem, zoals chronische spierpijn, zenuwpijn of revalidatie na letsel. Er zijn veel problemen die behandeld kunnen worden met een deep tissue massage, waaronder een whiplash, chronische spanning, slechte houding, ischias, sportletsel of spierspasmen. Ook is gebleken dat deze massage veel effectiever is voor het verminderen van pijn bij artrose dan bijvoorbeeld fysiotherapie, medicatie, chiropractie, acupunctuur, een aangepast dieet of glucosamine. Daarnaast wordt een deep tissue massage aangeraden tegen pijn bij reuma of fibromyalgie. Na de behandeling zal er vrijwel direct verbetering optreden en zal bewegen makkelijker en minder pijnlijk worden. De deep tissue massage is daarom ook zeer geschikt als sportmassage na een intensieve work-out of sportprestatie. De voordelen van een deep tissue massage zijn trouwens niet alleen spier- en pijngerelateerd, maar verlagen ook de bloeddruk, hartslag en het stresshormoon waardoor je na de massage makkelijker kunt ontspannen. Een deep tissue massage is daarom niet alleen goed voor je lichaam en spieren, maar ook voor je geest.

IS EEN DEEP TISSUE MASSAGE PIJNLIJK?

Veel mensen associëren een deep tissue massage met pijn, hoewel dit niet altijd het geval hoeft te zijn. Wanneer mensen toch pijn ervaren, is deze vaak afkomstig van de pijnlijke plekken en niet van de massage zelf. De diepe druk is nodig om knopen en verklevingen los te maken, spieren te stretchen en weefsel weer op zijn plek te krijgen. Vind je de behandeling toch wat pijnlijk? Vaak helpt het om tijdens de massage diep te ademen en te blijven ontspannen. Ook is het verstandig om je behandelaar of masseur van te voren in te lichten over eventuele pijnpunten. Hij of zij kan er tijdens de behandeling rekening mee houden en er eventueel extra aandacht aan besteden. Soms zijn je klachten niet met een enkele behandeling te verhelpen. In dat geval zal je behandelaar of masseur aangeven dat het nodig is om vervolgbehandelingen bij te boeken. Na de behandeling kan je lichaam wat stijf of pijnlijk aanvoelen. Het is dan belangrijk om het goed te laten herstellen en wat rustiger aan te doen door inspannende activiteiten te vermijden. Ook kan het helpen om je lichaam goed te stretchen of de pijnlijke plekken te verkoelen met wat ijs. Water drinken helpt om de spieren te hydrateren en te ontdoen van afvalstoffen die zijn losgekomen tijdens de massage.

GOED OM TE WETEN

Een deep tissue massage is niet geschikt wanneer je last hebt van blauwe plekken, ontstekingen, open wonden, huiduitslag, zwakke botten of botbreuken, tumoren of een abdominale hernia (buikwandbreuk). Ook als je recent bent geopereerd of chemotherapie hebt gehad is het verstandig om eerst met je arts te overleggen voordat je een deep tissue massage of bindweefselmassage boekt. Een deep tissue massage (en elke andere massage met veel druk) is ook niet geschikt wanneer je zwanger bent of lijdt aan osteoporose (poreuze of zwakke botten). Tot slot kan een deep tissue massage onveilig zijn wanneer je last hebt van trombose of bloedklonters omdat deze door de massage kunnen loskomen. Heb je van dit alles geen last? Dan kun je de massage zonder problemen ondergaan en geniet je weer snel van een soepel en gezond lichaam.

WAAROM DEEP TISSUE ZO EFFICIENT IS

Je hebt mensen horen praten over Deep Tissue, maar je weet niet zeker of het iets voor jou is. Het is een specifiek soort massage die werkt op de diepere lagen van de spieren en fascia. Dus misschien is het iets voor jou als je weet hoeveel het je lichaam en geest ten goede zal komen.

Chronische pijn

Als je last hebt van chronische pijn, dan is dit iets voor jou. Deep Tissue verhoogt de bloedstroom in het lichaam, wat op zijn beurt ontstekingen vermindert. De ontsteking veroorzaakt pijn, dus dat helpt het te verlichten. Het helpt ook de spierspanning die gepaard gaat met het omgaan met pijn.

Bloeddruk

Als u bloeddrukproblemen heeft, kan Deep Tissue massage ook helpen. Om talloze redenen, waaronder het verlichten van stress, het doorbreken van spanning in de spieren, het verhogen van de serotoninespiegel en het verbeteren van de bloedstroom, zagen mensen die een Deep Tissue massage hebben gehad hun systolische druk met gemiddeld 10,4 mm Hg dalen en hun diastolische drukdaling een gemiddelde 5,3 mm Hg.

Littekenweefsel

Als u littekenweefsel heeft door een operatie of verwonding, helpt regelmatige Deep Tissue massage om littekenweefsel in het lichaam op te breken en soms te wissen. Studies hebben aangetoond dat het lichaam de verbetering van de lymfatische circulatie en drainage gebruikt om de flexibiliteit en het bewegingsbereik in het getroffen gebied te verbeteren. Als je littekenweefsel hebt, weet je dat het aanhoudende pijn, stijfheid en spanning kan veroorzaken.

Geblesseerde spieren

Als u geblesseerde spieren in uw lichaam heeft, kan Deep Tissue massage een effectieve manier zijn om ze te helpen genezen. Deep Tissue massage vergemakkelijkt de beweging van gifstoffen uit de spieren en helpt strakke of verwrongen spiermassa te rekken, evenals de bloedtoevoer naar de aangetaste spieren te verbeteren. De ontspanning van de massage helpt de pijn te verminderen.

Spanning

Last but not least is Deep Tissue massage is ideaal voor mensen die last hebben van chronische stress. Stress veroorzaakt spanningshoofdpijn, stijve schouders en strakke spieren. Een goede Deep Tissue massage zal de spieren ontspannen en u laten ontspannen.

Kom vandaag nog meer te weten over Deep Tissue massage.

Veel voorkomende klachten waar wij mee kunnen helpen:

Nek & hoofdpijn

Trapezius (Monnikskapspier)

Piriformis Syndroom

Lage rugpijn – Sciatica

Carpaal tunnel syndroom

Schouderpijn

Heuppijn

Rugpijn

Enkelblessure

Liesblessure

Knie problemen

Spier zwakte

Hamstringblessures

Spierscheuren

Stressgerelateerde blessures

Repetitieve belasting (RSI)

Tarief Deep Tissue

60' I 75 euro (achterkant lichaam)

90' I 110 euro (volledig lichaam)

Solo of duo

Massages op verplaatsing te bespreken.


Erkend lid van de BELGISCHE MASSAGE FEDERATIE


Ondernemingsnummer RPR Gent - afd. Kortrijk BE 0543.404.292

Email: massagetherapeut.danny@gmail.com - info@sportmassagetherapie.be - Telefoon +32 0468 022645